woensdag 3 augustus 2016

Vaccins tegen RHD 2 beschikbaar te Oostende!

Op maandag 8-8 vaccinatieronde tussen 14 uur en 17 uur

AANDACHT! Naar aanleiding van de uitbraak van het gevaarlijke RHD 2 type virus bij de konijntjes is er een speciale vaccinatienamiddag in de praktijk op maandag namiddag 08/08/2016 tussen 14h en 17h: we beginnen met wat info over konijntjes en dit virus. Er kunnen slechts 50 konijntjes gevaccineerd worden dus snel inschrijven is de boodschap om je konijntje te beschermen tegen deze vreselijke ziekte!! Gelieve te bellen voor een afspraak naar de praktijk op nr 0474/91.52.11

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op woensdag 10-8 Vaccinatieronde tussen 17 en 19 uur bij dierenarts Caroline Peeters.


Vaccinatie RHD type 2
Er wordt een eerste vaccinatieronde uitgevoerd op woensdag 10 augustus, tussen 17h en 19h. Personen die graag hun konijn willen vaccineren, sturen best een mail naar dierenarts@carolinepeeters.be met hun gegevens (naam, adres, telefoonnummer en de gegevens van de te vaccineren konijnen). Enkel personen die een bevestiging ontvangen, zijn zeker van hun vaccinatie. Personen die de dag zelf langskomen, kan ik niets garanderen.
Er kunnen maar 50 konijnen gevaccineerd worden in die periode en enkel tijdens die 2 uren.
Het vaccin vervalt namelijk na een tijdsperiode van 2h. Er wordt een vluchtige controle uitgevoerd van het konijn, maar geen grondig onderzoek. Indien verdere controle nodig blijkt, dan moet hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Praktische info:
• Het is enkel een bescherming tegen RHD. Dus vaccinatie met het standaard vaccin Nobivac Myxo-RHD is nog altijd noodzakelijk.
• Het vaccin biedt bescherming na 7 dagen en moet niet geboosterd worden.
• Het vaccin moet elke 6 maanden herhaald worden.
• Konijnen moeten de leeftijd van 10 weken bezitten vooraleer ze kunnen gevaccineerd worden.
• Na vaccinatie kan een klein knobbeltje voelbaar zijn op de plaats van de vaccinatie, dit kan aanwezig blijven tot 52 dagen na vaccinatie.
Wenst u nog verdere info, dan kan dit telefonisch op 0486/75.42.61 of via dierenarts@carolinepeeters.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow by Email