Blijvers in opvang.

Meneer konijn.
Wij danken van harte de familie Leys Katleen die ons al jaren helpt om hem wat extra lekkers te geven!

Wij danken ook Willaert Niels voor de schenking aan het asiel om de dierenartskosten te helpen dekken EN we konden hiermee ook schors aankopen, dank je!

Ook van harte bedankt aan Dagmar Derynck! Met jouw schenking kreeg hij een pipet Stronghold + een zakje extra lekker kruidenhooi! 
Wil u onze knappe bink ook wat helpen?

- U kan een financiƫle gift doen aan het Blauwe Kruis van de kust. Gelieve ook zeker een mailtje te sturen naar evyzw@hotmail.com. Zo kan ik u op de hoogte houden!

- Voeding, hooi, stro, zaagsel, snoepjes, speelgoed, boomschors, hiermee kan u ons zeker ook een heel groot plezier doen! Je hebt misschien al veel van mij gehoord, maar ik heb mezelf eigenlijk nog nooit persoonlijk aan jou voorgesteld. Bij deze wil ik dan ook graag even de tijd nemen om dat te doen.


Ik neem jullie mee naar … 2015, toen begon dit deel van mijn verhaal. Ik werd binnengebracht in het Blauw Kruis en moest meteen op bezoek bij de dierenarts: mijn oren waren vergeven van de mijt en zagen zwart en mijn voorpoot deed pijn. Na controle bleek dat die ooit was gebroken en verkeerd terug aan elkaar gegroeid. Zelfs toen al was ik een flink uit de kluiten gewassen konijn en ik werd heel oud geschat…


Daarna verhuisde ik naar een opvanggezin, waar ik de naam Meneer Konijn kreeg toegedicht. Mijn oormijt werd aangepakt en ik kreeg pijnstilling voor mijn poot. Toen ik er weer bovenop was, kon ik op de lijst om een nieuwe thuis te vinden! Maar dat bleek minder evident dan verwacht. De pijn aan mijn poot speelt af en toe weer op, waardoor ik soms voor een paar dagen medicatie nodig heb. Ook heb ik moeite om mijn eigen vacht te verzorgen, maar dan krijg ik een goeie schrobbeurt en dat helpt!Door mijn nood aan extra zorgen werd beslist om mij in de opvang te houden. Ik was natuurlijk ook al behoorlijk oud, dus dat was de beste optie. Maar drie jaar later loop ik hier nog steeds vrolijk rond (al heb ik soms ook wel eens last van een grumpy momentje, maar wat wil je, met een scheve voorpoot).


Intussen heb ik het me al helemaal naar mijn zin gemaakt in mijn persoonlijke ren. Ik geniet van de aanwezigheid van mijn buren met momenten, maar als ik pijn heb en een beetje grumpy ben, kan ik me terugtrekken in mijn eigen stekje. Mijn favoriete bezigheden zijn zonnen en frisbeeƫn met mijn bord voor groentjes. Al leggen de mensen van de opvang dan telkens opnieuw groentjes op mijn bord en dan verkies ik toch lekkere verse groentjes boven de frisbee.

Ik ben verzot op wortel, wortelloof, appel, peer en witloof. En mijn favoriete snoepje zijn erwtenringen, jummie! Ik werd al serieus verwend in de opvang, maar dankzij mijn nieuwe meters en peters zal ik nog extra in de watten gelegd kunnen worden. Ik heb zelfs al horen waaien dat er een nieuw speeltje voor me onderweg is dankzij hen, ik ben benieuwd!
https://www.facebook.com/100004200586673/videos/1110578179092191/Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow by Email