dinsdag 23 april 2013


Binnenkort in de winkel! ZEKER de moeite waard! 


Het gelukkige konijn
inclusief een High tea met je konijn



Verbeter de band met je konijn!
Ervaar hoe leuk een konijn als huisdier kan zijn.

Met Het gelukkige konijn gaat er een wereld open voor mensen met een huiskonijn. Het dier is slimmer dan je denkt en van nature heel nieuwsgierig.
Wat maakt een konijn gelukkig? Lekker veel hooi, een ruime en schone kooi, elke dag een paar uur loslopen, een schuilplaats, een maatje en voldoende geestelijke uitdaging.  In dit boek vind je alle informatie om aan deze behoeften vorm te geven.

Waarvan worden konijnen echt blij? Ze beleven bijvoorbeeld veel plezier aan activiteiten zoals speuren en scheuren: samen spelen is nog nooit zo leuk geweest. Ze zijn dol op speeltjes en gezonde hapjes. Hooiruifjes, slingers van sisaltouw en van groenten: voortaan maak je ze eenvoudig zelf of samen met je kind aan de hand van de duidelijke foto’s en beschrijvingen in dit boek. Zo wordt het leven met en voor je konijnenmaatje aangenamer, interessanter en afwisselender.

En heb je eens iets te vieren?  Ook je konijn doet mee! Verwen hem met een luxe high tea met bijzondere konijnenkoekjes en hooithee. Wees creatief met groenten, fruit en de staafmixer en laat hem steeds weer een andere lekkernij ontdekken.

Een gelukkig konijn is ook een gezond konijn. Hoe je je knager in topvorm houdt, wordt hier uitgebreid beschreven, evenals de manier waarop je je konijn goed kunt opvoeden en socialiseren met andere huisdieren en kinderen.  

Denk je alles al te weten over je maatje? Spijker je kennis bij met Konijnologie. Veelvoorkomende kwaaltjes leer je herkennen en voorkomen. En waarom rent je konijn ineens rondjes om je voeten? Na het lezen van Konijnengedrag begrijp je hem veel beter.

Wie denkt dat konijnen saai zijn, heeft Het gelukkige konijn nog niet gelezen!

Bernice hoopt dat mensen door het lezen van haar boek een andere kijk op hun konijn krijgen, nieuwe ideeën opdoen en samen met hem vele uren speelplezier beleven. Zij hoopt dat er steeds meer huiskonijnen gehouden worden op een gelukkige en konijnwaardige manier. Want dat heeft dit leuke huisdier dubbel en dwars verdiend!

Bernice Muntz is een van Nederlands bekendste dierentrainers en auteur van het succesvolle boek High Five met je konijn.  Zij geeft cursussen, workshops en lezingen voor onder anderen konijnen- en hondeneigenaren en dierenspecialisten in binnen- en buitenland. Na haar opleiding tot hondengedragstherapeut studeerde zij verder aan de IDTS in Engeland. Bernice is gecertificeerd SATS-trainer en werkt met allerlei soorten dieren zoals dassen, schapen, vogels, katten, honden, konijnen, cavia´s en zelfs een kaaiman!

“Het welzijn van konijnen is vaak onderbelicht. Het gelukkige konijn levert op een prettige en boeiende manier een goede bijdrage aan een verantwoorde omgang met konijnen. Ik steun dit boek daarom van harte.ʺ
Frank Dales, algemeen directeur van de Dierenbescherming

ʺBernice weet als geen ander over te brengen waarom konijnen zo leuk zijn en wat je konijn van jou nodig heeft. En ze brengt het bovendien zo enthousiast dat je waarschijnlijk al met hem aan de slag bent voor je het boek uit hebt! Voor mij is dit boek echt dé aanrader van het jaar. Niet alleen je konijn wordt er gelukkig van, jij en je konijn sámen worden er gelukkiger van.ʺ                                
Sacha Gaus, Martin Gaus Academie

"Verplichte kost voor iedereen met konijnen. Van verzorging tot entertainment, het staat allemaal in dit boek. Ervaar hoe intelligent en aanhankelijk konijnen kunnen zijn door ze uit te dagen met spelletjes en verwen ze met een high tea. Van dit boek genieten jullie beide."
Stijn Peters, dierenarts


Geen opmerkingen:

Een reactie posten